Over mijzelf

Hallo allemaal,

 

Ik ben Gaia Pool, 

Hoe ben ik zo gek geraakt op ratjes? Dat is alweer een tijdje geleden.

In 2006 wilde mijn broertje voor het eerst zelf huisdiertjes. Hij kocht 2 hele leuke ratjes met een kooi. Deze 2 mannen hebben onze liefde voor ratten opgewekt.

Toen 1 van de 2 in december 2008 begon af te takelen hebben we besloten om er 2 rittens bij te nemen zodat de andere niet alleen zou komen te zitten. Deze 2 mannen waren helemaal geweldig, de grootste knuffels die we hebben gehad.

 

In september 2009 kreeg mijn broertje voor zijn verjaardag een nieuw ratje erbij. Helemaal verkeerd natuurlijk, het leeftijdsverschil was wel meer dan die 3 maanden die er tussen mag zitten. Dit was echter niet het enige wat verkeerd was gezien. Het ritten dat erbij kwam, was een vrouwtje.

Tijdens haar intro met de makkelijkste man hebben ze een feestje gebouwd en op 9 oktober 2009 is ze bevallen van 12 rittens!

Deze rittens hebben mijn intresse in nestjes opgewekt, dit gevoel werd alleen maar versterkt toen ik helemaal gek werd van een klein siamees dametje in de dierenwinkel. Ik heb haar toen bij mijn 2 dames in de groep gezet en ze bleek zwanger toen ik haar kreeg(surprise),  20 januari 2010 was ze bevallen van 4 beeldschone rittens.

 

Na die tijd heb ik een hele tijd geen nesten gehad. Ik wist toen al wel van rattery's. Ik heb toen besloten om als ik een goede dame zou vinden een rattery te beginnen. Nou die dame had ik gevonden in december 2010. Helaas wist ik toen nog niet dat haar nest nooit door zou gaan. Ze kreeg een bloeding, ik heb toen samen met de eigenaar van de dekman besloten dat we haar niet zouden laten dekken en zij is gewoon gebleven als huisdier. Omdat ik met haar geen nestje kon krijgen heb ik een heel mooi zwart bont dametje bij Rattery 4 Nikita gereserveerd: Qadira. Qadira is op 14 september 2011 moeder geworden van mijn eerste echt rattery nest. Dit was het C-nest(Ik heb de eerste 2 nesten als A en B-nest geregistreerd).

 

Hoe ben ik bij de naam Neraida gekomen?

 

Ik heb een aantal dames gehad die het ideale karakter hadden, uit 1 daarvan is een lijn opgezet(Blitz) en met de andere is nooit iets gebeurd, ja haar broertje is 2x vader geworden. Maar ik wilde ook iets met haar doen, Fay was een sealpoint siamees berken dumbo dame en ze was een enorme lieve, relaxte knuffelrat. Ze kwam altijd even bij het deurtje kijken, om daar een knuffel te halen en een lik te geven en daarna kwam ze op schoot slapen. Echt zoals ik een ratje wil zien dus.

Fay als ratterynaam vond ik niet 'leuk', dus ben ik vanuit het Grieks gaan kijken naar namen en zo kwam ik op Neraida uit

Dit was Fay
Dit was Fay